Vložil Čmuchal (bez ověření), 24. Listopad 2017 - 4:52

„…já zaplatil více než oni tvrdí…“

Můžete to dokázat (výpisem z účtu)? (nemáte li u plateb uvedeno na které období jsou hrazeny, zjevně lze mít za to, že jsou na kalendářní měsíc ve kterém byly zaslány; hůře ale i tak, že budou započítány na nejstarší sankce a pak nejstarší jistiny – což je pravidlo mnoha správců)

„…Proto mně ani jaksi "nevadí“, že mi nedoložily podklady…„
"…kdyby mi ve vyúčtování zohlednily všechny zaplacené zálohy měl bych přeplatek…“

Logika říká, že tvrdíte li „…měl bych přeplatek…“, že uznáváte od rozúčtovatele vyčíslenou výši dluhu (A) za služby, ale nesouhlasíte s výší ponížení dluhu o zaplacené zálohy (B), protože údajným nezapočtením některých Vašich (ve správné (nebo vyšší) výši a na požadovaný účel) záloh (D) připsaných na účet SVJ, došlo k nedoplatku a nikoli k přeplatku.

Logika dále říká, že jeli výše a účel Vašich záloh D nezpochybnitelný, že můžete postupovat jednodušeji než vymáhat zálohy nazpět: oznámíte písemně (SVJ), že kladný-rozdíl (E =A-B) je chybný proto a proto (doložíte data plateb), že správný je záporný-rozdíl (F =A-D), a že následující platební povinnost (na, dle Vás nespornou, což nyní jen spekuluji :)) ponížíte o částku F.

A tím máte Vaše martirium vyřízeno, aniž byste musel příjemce Vašich záloh inzultovat (tzn. vyříkat si to hand-to-face), aniž byste se musel učit novým kouskům, aniž byste musel zjišťovat jak pracné je sehnat právníka s mozkem (nikoli slepičincem).

„…Chtěl bych jim dát „výchovnou lekci“, ale udělit a započítat pokutu dle § 13 ZoSL jaksi nemám odvahu…“

Bez urážky, ale Vy nemáte na to, udělovat „výchovné lekce“. Právě pokuta v §13/1 je tou „výchovnou lekcí“ ex-lege. Nic jiného. Jsou ale vlastníci, kterým postačí řešení bezkonfliktní a to když se „baba v účtárně s úsměškem "chytne za nos“ nebo „prodrbne kštici“, a utrousí „jejda“ …


„…Dostáváme od SVJ jedno vyúčtování, kde jsou vyúčtovány jak zálohy na služby tak zálohové příspěvky na správu domu a pozemku…“

Pokud ano, pak jste ho nedoložil. To co jste odkázal, je „Vyúčtování služeb za období…“ a já, tedy soráč, ale nevidím v něm žádné hodnoty dle §7/2 zák. 67/2013. Je to sice nepochybně celkově nesprávné, ale rozumím Vám: prostě Vám stačí když Vám započtou Vaše zálohy a díky tomu vyjde Váš přeplatek. Míním že to neprojde, ale zkuste to: nakonec fakt, že někdo bude vždy poškozen se v celkové finanční kádi Vašeho SVJ ztratí :) :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.