Vrácení zálohového příspěvku na správu domu

Vložil clauvestr, 18. Listopad 2017 - 18:03 ::

Dostal jsem letos špatné vyúčtování za loňský rok 2016. Dostáváme od SVJ jedno vyúčtování, kde jsou vyúčtovány jak zálohy na služby tak zálohové příspěvky na správu domu a pozemku.
Protože i přes reklamaci je vyúčtování vadné (vadná výše celkového nedoplatku, vadná výše všech plateb atd.) a termín pro vypořádání již dávno uplynul (8/2017) chci požádat o vrácení všech záloh na služby za rok 2016. Mám požádat i o vrácení všech zálohových příspěvků na správu domu a pozemku za rok 2016 vyjma dlouhodobé zálohy a SVJ mi je povinno je taktéž vrátit?

Krátká citace ohledně záloh z našich stanov:
3) Zálohový příspěvek na správu domu a pozemku, vyjma dlouhodobé zálohy, se s každým členem vyúčtuje nejpozději do 4 měsíců po skončení kalendářního roku a rozdíl z vyúčtování se vypořádá nejpozději do 4 měsíců od doručení vyúčtování, nerozhodne-li shromáždění vlastníků jinak. Dlouhodobá záloha se s každým členem vyúčtuje v minimálním členění na náklady na opravy a na výdaje na modernizace a rekonstrukce společných částí, a to do 4 měsíců po skončení kalendářního roku; nevyčerpaný zůstatek dlouhodobé zálohy se nevypořádává a převádí se do dalšího roku.


8)Vyúčtování záloh na služby je společenství vlastníků povinno provést nejpozději do 4 měsíců od skončení zúčtovacího období. Vyúčtování se doručí členům společenství na oznámenou doručovací adresu a zároveň se uveřejní informace o provedeném vyúčtování na vývěsce v domě. Od doručení vyúčtování běží členům společenství lhůta 30 kalendářních dnů na uplatnění námitek ke způsobu a obsahu vyúčtování. Po uplynutí této reklamační lhůty již reklamovat vyúčtování nelze. Vyřízení uplatněných námitek musí být uskutečněno do 30 dnů od doručení námitky. Přeplatky a nedoplatky z vyúčtování jsou splatné nejpozději ve lhůtě 4 měsíců ode dne doručení vyúčtování členovi společenství.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.