Demontáž otopného tělesa z důvodu jeho nepoužívání

Vložil JaVa, 14. Listopad 2017 - 15:55 ::

Na portálu „okolobytu“,jsem narazil na názor,že demontáž některého z otopných těles, neporuší hydraulické vyvážení otopné soustavy, v celém domě.

https://www.okolobytu.cz/…byt/radiator

Čerpáno z „okolobytu“: Pet reaguje na: Pavel 14. 11. 2017 13.01

Četl jsem, že u vyvážené otopné soustavy se nemá otáčet s termostatickými hlavicemi, jinak se vyvážení naruší, takže každá soustava s termostatickými hlavicemi je vyvážena jak – takž, protože nikdo není schopen dosáhnout toho, aby se hlavicemi neotáčelo.. Už tím, že máte radiátor trvale uzavřený, tak jím proudí voda jen v případě, že nad ním v mrazu otevřete okno, jinak prakticky ne. Demontáží trvale uzavřeného radiátoru se nic podstatného na vyvážení soustavy nezmění. O demontáži se domluvte s výborem, nechte udělat odečet poměrového měřidla a pří příští výměně poměrových měřidel ušetříte za jedno měřidlo. Radiátor odevzdejte výboru – může posloužit při případné potřebě někde radiátor vyměnit.

I u nás v domě je v kuchyních po dvou radiátorech a po zateplení domu bohatě stačí jeden a většina bytů má druhý radiátor uzavřený.

Konec citátu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.