Předsednictví ve výboru SVJ po vypořádání SJM po rozvodu

Vložil Martin Macko, 13. Listopad 2017 - 11:57 ::

Dobrý den všem,

hledal jsem v historii, ale nenašel jsem moc relevantní příspěvek, proto zakládám nový, na téma předsednictví ve výboru SVJ

V roce 2005 jsem byl výborem zvolen za předsedu výboru, nicméně v roce 2007 jsem se rozvedl a v rámci porozvodového vypořádání jsem přestal být majitel bytové jednotky ve společenství. Tím pádem bych podle našich stanov jsem měl IMHO automaticky skončit jako člen SVJ a o to spíše i členem výboru, potažmo předsedou. Navíc – ve stanovách je řečeno, že funkční období je 5 let. Takže i z tohoto titulu IMHO došlo o to spíše k ukončení mého působení ve výboru.

Ale …

V domě/bytě dávno nebydlím, na chodu společenství se nepodílím. Co mám informace, tak společenství navíc nic nekoná, neschází se, nový výbor nezvolilo, natož nového předsedu. Pořád jsem zapsaný i v rejstříku jako předseda.

Mám nějakou možnost se proti tomu bránit ? Nějakou žalobou ?

Nerad bych se dočkal situace, kdy za mnou půjdou nějaké pohledávky nebo budu figurovat v nějaké kauze spojené se společenstvím, kde již dávno nefiguruji …

Díky za názory

M.M.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.