Vložil TN. (bez ověření), 22. Říjen 2017 - 22:02

Také mi nebylo umožněno nahlédnout do zápisu a i kdyby mi umožněno bylo, nebylo by mi dovoleno pořídit si kopii, jelikož stanovy SČMBD to zakazují. Ukázalo se, že zápisy se nedělají, ale před soudním jednáním byl jakýsi zápis vytvořen, naštěstí vedoucí schůze si už nepamatoval průběh schůze, takže zápis neodpovídal skutečnosti, což mi pak hodně u soudu pomohlo. Statutár a jeho zaměstnanci se mi smáli, protože oni přece nikdy žádnou žalobu neprohráli. Já si podal žalobu a advokát SVJ založil zápis do soudního spisu. Soudkyně připustila jako důkaz mojí nahrávku. Soud jsem vyhrál, soud vyslovil neplatnost usnesení. Nebylo to ale jednoduché a za advokáta jsem zaplatil asi 60 tisíc, přičemž náhrada dle advokátního tarifu činila jen asi 41 tisíc. SVJ muselo zaplatit cca 80 tisíc za oba advokáty. Statutárovi je to samozřejmě jedno, protože ví, že on škodu platit nebude, jelikož se nemusí bát svého odvolání. Schůze se zopakovala a usnesení bylo ovečkami přijato znovu. Podal jsem žalobu znovu a nyní čekám na nařízení jednání.

Mnoho žalobců ale takové štěstí nemá, viz moje diskuse http://www.portalsvj.cz/…-z-roku-2017 a http://www.portalsvj.cz/…-prevratneho#…

Takže pokud máte nahrávku schůze, nebo aspoň dva svědky, kteří dosvědčí průběh schůze, žalobu klidně podejte. Pečlivě ale prostudujte mojí diskusi, abyste nepodali předem prohranou žalobu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.