Vložil Petr, 22. Září 2017 - 13:10

Upřímně řečeno, žasnu nad tím, když dospělý člověk vznese dotaz, že někdo (třeba i předseda) tvrdí, že dle zákona či vyhlášky, a nevíme dle jaké, platí to a to. Proč se ho nezeptáte ? Bojíte se požadovat, aby to vysvětlil aspoň na shromáždění, až se bude odsouhlasovat závěrka ? Co na to technik ? Co máte ve stanovách o revizích apod. ? Co máte o revizích ve smlouvě se správou ? Znáte obsah smlouvy se správou, pokud správu máte ? Jsou tací, kteří se o smlouvy, nejen se správou, nezajímají. Hlavně si nepohněvat předsedu. Ono to chce kus odvahy (a času na hledání argumentů, i když je nemá ani předseda, krom toho, že „předsedou je on“) se s ním přít. Ve stanovách je napsáno, co si smí předseda dovolit. A mlčí i další členové výboru. Ti tam jsou jen do počtu. Ve ZoVB bylo, a je to i ve veřejném rejstříku, že za společenství podepisuje předseda a další člen výboru. Nebo je tomu u vás jinak ?

My máme „Jménem společenství jedná navenek předseda výboru nebo výborem písemně pověřený člen výboru, k písemnému právnímu úkonu je nutný podpis předsedy a jednoho dalšího člena výboru“

Na netu jsem našel to, co si může tazatel najít sám

www.bezpecnostprace.info/…-legislativa

BOZP INFO – seznam zákonů, vyhlášek a vládních nařízení (aktuální a platná legislativa BOZP)

Seznam aktuálních a platných zákonů, které se týkají bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Tento seznam, nebo také registr zákonů BOZP chcete-li, budeme s každou příchozí novelou pravidelně aktualizovat a doplňovat. Vzhledem k tomu, že oblast BOZP obsahuje zhruba 300 právních předpisů – zákonů, vyhlášek, nařízení vlády, ale také směrnic EU, uvádíme v tomto registru pouze ty nejdůležitější. Pokud si myslíte, že jsme na nějaký důležitý zákon nebo informaci zapomněli, využijte komentáře pod článkem, a pošlete nám vaše připomínky.

Obsah seznamu zákonů – BOZP INFO Seznam obsahuje vždy typ předpisu, číslo předpisu, název předpisu, stručný popis a jeho případnou novelizaci. U daného zákonu je vždy uveden odkaz na jeho celé platné znění. Informace uvedené v popise zákonu jsou výtažkem z jednotlivých předpisů.

Seznam 30-ti nejdůležitějších zákonů z oblasti BOZP Jednotlivým zákonům BOZP, které jsme vybrali, se věnujeme pod tímto seznamem.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

A krom toho, ptejte se „u kováře“. Viz

www.bozp.cz/…ace-co-resi/

1.2.2016 – Inspektorát bezpečnosti práce – co řeší

Inspektorát bezpečnosti práce není zcela správný název pro tento úřad. Celý správný název je Státní úřad inspekce práce (zkratka SÚIP). Jedná se o úřad, který je veden MPSV a jeho hlavním úkolem je kontrolovat, zda podnikatelské subjekty dodržují povinnosti týkající se pracovněprávních předpisů a předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (dále jen BOZP). Mimo kontrolní činnost patří mezi další úkoly SÚIP také poradenství, konzultace a osvěta.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.