Vložil TN. (bez ověření), 12. Březen 2018 - 12:49

Dříve jsem psával rodné číslo, ale všiml jsem si, že od jisté doby (cca před 8–10 lety), soudy přestaly na doručenky psát rodné číslo a píšou datum narození, rovněž tak přímo do platebních rozkazů a rozsudků a veškeré komunikace (výzva k vyjádření, výzva k zaplacení soudního poplatku apod.). Proto píšu datum narození. Nikdy žádný soudce neprotestoval, ani jsem se nesetkal, že by kvůli něčemu takovému zamítli žalobu. Maximálně tak můžou vyzvat k odstranění vad. Naopak se setkávám s tím, že žalobce nezná adresu bydliště žalovaného – už se mi stalo – podal jsem žalobu ve svém okrese, soud adresu zjistil a postoupil na místně příslušný soud.

Kromě toho mě zarazilo, že soud při podání žaloby lustruje v registru obyvatel účastníky fyzické osoby a výpis z registru zakládají do spisu – nahlížející osobě je dovoleno ofotit celý obsah spisu. Ve výpisu z registru přitom jsou i osobní údaje, jako místo narození, všechna předchozí příjmení a bydliště, tuším též údaje o rodičích.

Takže až někdo bude chtít zjistit, kde jste se narodili, podejte na něj fiktivní žalobu, běžte si okopčit do spisu výpis z registru obyvatel a pak žalobu stáhněte :-p

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.