Vložil MartinII, 7. Září 2017 - 21:40

Co máte ve stanovách o zápisu. Stanovy jste nezmínil, takže ani ty nemáte ?

Dle NOZ, vzhledem k tomu, že společenství je spolek, platí také paragrafy spolku viz § 1221 „Nevyplývá-li z ustanovení o společenství vlastníků něco jiného, použijí se přiměřeně ustanovení o spolku. Nepoužijí se však ustanovení o shromáždění delegátů, dílčích členských schůzích ani o náhradní členské schůzi“.

NOZ najdete na

http://business.center.cz/…sky-zakonik/

Takže § 254

"(1) Statutární orgán spolku zajistí vyhotovení zápisu ze zasedání do 30-ti dnů od jejího ukončení.

(2) Ze zápisu musí být patrné, kdo zasedání svolal a jak, kdy se konalo, kdo je zahájil, kdo mu předsedal, jaké případné další činovníky členská schůze zvolila, jaká usnesení přijala a kdy byl zápis vyhotoven. (3) Každý člen spolku může nahlížet do zápisů ze zasedání za podmínek určených stanovami. Neurčí-li stanovy jinak, lze toto právo vykonat v sídle spolku".

Pokud jde o Prohlášení s popisem společných částí a částí bytu, tak pokud ho nemá ani ctihodný výbor, tak to je smutné. Prohlášení je (mělo by být) na katastru, ale stojí to 20 Kč / str. Stačí nechat si okopírovat jen požadované stránky (ne popis jednotlivých bytů, krom vašeho). Předem je vhodné se tam pozeptat, např. zda ho najdou dle názvu společenství, čísla jednacího nebo dle IČO. Platí se cash (aspoň u nás), protože z nějakého důvodu nechtějí / nemohou přijmout platbu kartou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.