Vložil Tobias (bez ověření), 10. Září 2017 - 7:47

Díky za radu. A podle jakého NOZ § se tedy má postupovat? Já jsem se tu někde dočetl o §3028 NOZ a ten uvádí, že SVJ vzniklá podle ZVB se dál v některých ohledech řídí ZVB. Já nevím v jakých, ale v nějakých zřejmě ano.

Já hledám způsob jak tomu psychoušskému zešílení buď zabránit, nebo sebe z něho vyloučit (zatím jinak než prodejem bytu za 1Kč, protože víc už asi ani nestojí). Nejvíc u nás řičí báby 58+ jichž je cca 15 a který budou nepochybně prdět do hlíny už při příští fixaci (kterou „naši znalci“ plánují za 10 let) a pak hajzli kteří se chystají byt prodat a dluh ponechat na nabyvatelské kavky (minulým byl bývalý předseda: zmachinoval úvěr, zavedl u něj progresivní splátkování a do roka byt prodal).

Bohužel jsem vyguglil i názor, že pokud není „správa domu“ nikde definována, že si ji lze podle vlastní libo/zlo-vůle do stanov dodefinovat (tedy prohlasovat silou). Bude li tam tedy většinou imbecilnéch spoluvlastníků schváleno, že správou je:
co hodinové mytí podlahy nebo zajištění autobusu přímo ke vchodu domu namísto MHD které má zastávku „až“ 200m od domu, nebo že je v zájmu vlastníků (do je nějaká formulace z NOZ!) že měnit vhodové dveře ob rok, … pak s tím údajně nelze nic dělat. Obecné řečičky, že „správou domu“ se doposud rozumělo to a to, tak na ty naši tunelovači příspěvků na správu, neslyší. A než je k tomu soud donutí (tedy pokud stěžovatel nepohoří na nějaké procesní krávovině nebo pomateném soudním senátu), budou buď mrtví nebo zmizelí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.