Tepelné čerpadlo...

Vložil Tobias (bez ověření), 7. Září 2017 - 9:23 ::

Zdravím,

měl bych pár dotazů ohledně tepelného čerpadla: dejme tomu, že se nějaké existující společenství rozhodne, že chce tepelné čerpadlo. Následují otázky, na které u nás nikdo nezná odpovědi. Každý „naráží do stěny“ jako když je slepýš a také umí zahýkat na povel „hlasujte PRO“. Dotazy:

  1. je pořízení tepelného čerpadla „správou domu“
  2. je „tepelné čerpadlo“ věcí novou, se kterou musí souhlasit 100% vlastníků?
  3. pokud někdo má v domě „tepelné čerpadlo“ (míním pro celé SVJ), jaké s tím máte zkušenosti. Skutečně klesne cena z GJ na 50% (jak nám tvrdí výborem zaplacený zástupce dodavatele)
  4. chtěli byste rezolutně více než jednu nabídku resp. kdo z Vás je takový odborník, že by z reklamního materiálu vysondoval zda je úspora vůbec možná?
  5. ja kvůbec takové „tepelné čerpadlo“ funguje? (nabízí nám A2W35 – ale vůbec nevím co to znamená: nějaké zařízení na trávníku zapíchnuté do země, něco na střeše na způsob kolektoru, nebo „laserový meč ze slunce…“, prostě nevím)
  6. jak je to s vodou v radiátorech: musí to mít nějaký uzavřený okruh nebo jak to funguje (TČ dohřeje vodu, která se prožene topením a pak do kanalizace ??)
  7. zatím máme spotřebu cca 560Kč/GJ a slibují 50% a i 80… tak mi to připadá, že více tepla půjde do bytu z mé LCD-TV než z topení a teplé vody
  8. součástí „záruky“ je věta „Servis je započítán ve výsledné úspoře.“ Co to znamená? Nechápu jaký má tento reklamní spot význam/obsah.
  9. součástí „záruky“ je také „dálkový monitoring s regulací přes prohlížeč“. Máte s tím někdo zkušenosti? Co a kdo reguluje přes prohůížeč? Množství tepla do bytu, mixáž tepla s externím zdrojem, .. kontrolovaný výbuch… nebo o co jde?
  10. já nevím zda nás chce výbor od stávajícího dodavatele odsřihnout nebo ne, ale projeví se změna dodavatele ve způsobu rozúčtování nebo ne?
  11. změna stávajícího dodavatele se může rozhodnout …ale s jakým kvórem? 100%.., 75%.., 50%.., ??
  12. kdo je v tomto případě dodavatelm tepla: SVJ nebo dodavatel tehnologie? A kdo to je konkrétně: SVJ vede externí předseda a on osobně rozumí „petrželi“ ale rozhodně ne zprávě nějakého tepelného monstra. Osobně to nebudou spravovat ani sami vlastníci – tedy kdo je tím co mude „regulovat prostřednictvím prohlížeče“?
  13. dodavatel technologie slibuje „lepší kvalitu TUV vody“ (prý bude „jako pitná“). Má to vlastníka zajímat? Já třeba vodu z radiátoru ani podlahového topení nepiju. Možná někdo jo, ale neznám nikoho. Tak proč by neměla zůstat TUV v radiátorech „užitková“?
  14. měli byste něco proti financování „tepelného čerpadla“ úvěrem na 30-let

…ještě jsem neskončil, ale i tak toho je dost.

Máte tedy někdo zkušenosti či názory jak byste se k takové situaci postavili? Díky

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.