Airbnb a krácení daní

Vložil Qwerty, 4. Září 2017 - 8:13 ::

https://archiv.ihned.cz/…hce-regulaci

Americká společnost se v českém hlavním městě za posledních pět let rozrostla z necelých 700 až na více než 18 tisíc bytů a domů, na jejichž pronájmech vlastníci ročně utrží přes dvě miliardy většinou nezdaněných korun. To odpovídá celé čtvrtině ročního obratu v ubytovacích službách v Praze.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil TN. (bez ověření), 4. Září 2017 - 8:52

    Jak vládní moula zjistil, že pronajímatelé nedaní? Kontrolovali daňové přiznání 18 tisíc Pražanů a zjistili, že mají prázdný řádek 39?

    „18 tisíc bytů a domů, na jejichž pronájmech vlastníci ročně utrží přes dvě miliardy většinou nezdaněných korun“ … podle těchto čísel Airbnb není zase tak skvělý byznys, jak se snaží babišovská propaganda podsouvat obecnému lidu.

    2 000 000 000 : 18 000 = 111 111 Kč ročně, tj. 9260 Kč měsíčně

    Tolik (takřka) bezpracně zinkasuji i já za pronájem bytu a to mám v bytě stálého nájemníka, nemusím každé ráno uklízet blitky po opilých Angličanech. Pro jistotu dopředu upozorňuji, že své příjmy daním a jako trubka neuplatňuji skutečné výdaje, ale 30% výdajový paušál, ačkoli mé výdaje jsou mnohem vyšší, ale nemám kapacity ani náladu se dohadovat s tetami z FÚ.

    Sobotka reguluje, Babiš likviduje drobné podnikatele. Ti dva se tak dlouho hledali, až se našli.

    Vláda vyhazuje milióny za „analýzu“ pochybné Eliášovy „vysoké“ školy podnikání a práva, kde prodávají Bc./Mgr. tituly modelkám a dětem prominentů. Kdyby tu analýzu zadali mně, nakoupil bych za ty prachy literaturu k bytovému spoluvlastnictví, nechal si poslat všechny rozsudky soudů všech stupňů k SVJ a najal komando z „vysoké“ školy podnikání a práva, aby provedlo jejich analýzu a otevřel „Národní knihovnu společenství vlastníků“ v ul. Těšnov 5 a stal s ejejím ředitelm za plat 9260 Kč měsíčně.

    Vložil | (bez ověření), 4. Září 2017 - 13:17

    „nechal si poslat všechny rozsudky soudů všech stupňů k SVJ“

    Tohle byste provedl jak?

    Vložil Prosťáček (bez ověření), 4. Září 2017 - 9:25

    TN. nechápu, proč všichni ti pronajímatelé vč. Magdy jsou tak hloupí, že pronajímají přes krátkodobé pronájmy místo toho, aby pronajímali přes dlouhodobé pronájmy, které jsou pro ně podle vás výhodnější.

    Vložil Magdaléna Bouší (bez ověření), 4. Září 2017 - 19:57

    a moudra nesmyslných analýz.

    Prozradím Vám, proč já pronajímám přes AIRBNB i když ty zisky zdaleka nejsou takové, jak se píše. Už jsem to tu kdysi psala. Dostanu se cca o 10–20% výš, než když byt pronajmu dlouhodobě. Nic zásadního, vezmete li v úvahu pracnost.

    Důvod je ten, že takto pronajatý byt není vybydlný. I po letech je zařízení jako nové. A platby jsou zaručené. Nehrozí mi neplatící nájemník, který dělá bordel v bytě a domě a já ho nemohu vyhodit.

    To jsou tedy nejdůležitější důvody, proč jedu přes AIRBNB. Časem i u mě zvítězí lenost a příjem, který je prakticky bez práce – tj. dlouhodobý pronájem. Prozatím mám děti, které si procvičují jazyky a nedostávají kapesné zadarmo. Takže pár motivací tam je, ale horentní zisky to nejsou.

    Magda

    Vložil Jarda_, 13. Únor 2019 - 0:53

    Vy tady píšete o tom, že máte +20%? A víte že z Airbnb musíte platit sociální a zdravotní? To je 20% před anebo po odečtení těchto nákladů (paragraf 7) anebo jak to děláte?

    Jako rozumím tomu, že to je obsazené třeba jen ze 30% dnů v měsíci, ale i tak, musíte hlásit cizince, vést domovní knihu, platit poplatek 15 korun/noc a další…

    Btw. jak to bylo s těmi 90000 Kč, co jste vybrala na soukromý účel z SVJ prý (žaloba č.2)

    Vložil Zasvěcený (bez ověření), 13. Únor 2019 - 7:10

    A navíc platit DPH.

    Vložil TN. (bez ověření), 4. Září 2017 - 20:16

    To je zajímavý pohled na věc. Upřímně, jestli bych měl vydělávat o 20 % víc, tak bych do toho nešel, protože si dokážu představit, kolik je s každodenním stěhováním práce. A osobně jsem také toho názoru, že Airbnb v takovém objemu opravdu škodí centrům měst, tak bych nechtěl se na destrukci Prahy podílet i já. Samozřejmě, člověk občas netrefí ani dlouhodobého nájemníka, což je pak horor, zatím jsem měl ale vesměs štěstí, resp. si dávám hodně velký pozor, koho do bytu pustím, nemám ani zájem, aby nějaké individuum obtěžovalo sousedy a ničilo majetek. Takže feťákům, sockám, cikánům a některému typu cizinců zásadně nepronajímám.

    Vložil Magda3 (bez ověření), 4. Září 2017 - 21:07

    Nejsem v centru města. Nemyslím ale, že centru škodí turisté. Profituje z toho jak město, tak lidé ve městě. Jak se ta destrukce prodle Vás projevuje?

    Měla jsem nájemníka, který byl rok vzorný, ale po roce přišel o práci a začal si zvát do bytu kamarády a byt byl do pár měsíců zdevastovaný. O dlužném nájemném ani nemluvím. Souseka pronajímá byt cikánce s cikánem, kteří mají v péči vnoučata. Reakce lidí v baráku byly dost hnusné. Ani já jsem nebyla nadšená. A ti cikáni jsou tam už několik let a mají v bytě čisto a nikdo si na ně nestěžuje. A já se za své předsudky stydím.

    Souhlasím, že většina nájemníků je v pohodě. Ale jistotu nemáte nikdy. Já se v lidech už tolikrát spletla, že dnes nepředjímám.

    Magda

    Vložil TN. (bez ověření), 4. Září 2017 - 21:51

    Magdo, to si děláte srandu. Výsledek devastace širokého centra Prahy vídáme nonstop: pokakané a poblité chodníky, rámus do čtyř do rána z barů a hospod, halekání procházejících turistů, kteří hledají svůj airbnb point, mám pokračovat? Posledních 5 let, po krizi, se v Praze nevyspíte, proto máme tolik neurotiků mezi poslanci a vládními úředníky – z nedostatku spánku! Kdyby se všichni dobře vyspali, rostla by ekonomika rychleji o procento HDP ročně.

    Vložil Jarda_, 13. Únor 2019 - 1:06

    Edit: chybně jsem to přidal, tohle je reakce k vašemu příspěvku o pronajímání cizincům http://www.portalsvj.cz/…kraceni-dani#…

    To dobře děláte, protože pronajmutí libovolnému cizincovi (i Slovákovi) za úplatu a je jedno zda přes @irbnb nebo klasicky na smlouvu, vás může stát až 50.000 ve správním řízení, pokud ho neohlásíte do 3 prac. dnů podle zákona :-)

    Ps: a pokud si myslíte někdo že ne, zavolejte si na cizineckou policii a uvidíte.

    Vložil Magda3 (bez ověření), 5. Září 2017 - 7:27

    TN, bydlela jsem v centru do roku 2000 a můžete mi věřit, že centrum vypadalo mnohem hůř než dnes. Ožralí chodili z hospod i v těchto letech. Teď tomu hluku pomohl víc zákon o zákazu kouření. Turisté budou chodit po Praze v noci bez i s airbnb. To je zkrátka nevýhoda centra. Proto bydlím v širším centru, kde je klid a není tam tolik hospod.

    Já si devastaci představuji jinak, než noční život ve velkoměstě.

    Magda

    Vložil TN. (bez ověření), 4. Září 2017 - 9:37

    To přece netvrdím já, tohle tvrdí ta vládní analýza.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".