Vložil zdeseny clen SVJ, 28. Srpen 2017 - 16:06

Za prvé schodiště a výtah je přístupný prostor. Za druhé je výtah povinně v domech od 5np výše. Za třetí mi připadá, že hodnotu nájmu z těch nebytových prostor tomu developerovi navyšuje mimo jiné počet lidí co tam bydlí. Takže logika že mám nebytovku ve vysokém domě, protože tam bydlí dost lidi na to, aby nebytovka měla zákazníky a zároveň se mě netýkají náklady dané zákonnými požadavky u vysokého domu mi přijde fakt ujetá..

A nemluvě o těch stanovách co diskriminují jednoho vlastníka proti druhému a jsou tedy ve zjevném rozporu s dobrými mravy.

Kdo Vám proboha k tomu dal ta právní stanoviska? I když jak píšete, je v pořádku, že spoluvlastník neplatí náklady na prostory co nemůže využívat, ale to je například společná půda přístupná jen jednomu vlastníku a podobně. V žádném případě to není ani schodiště, ani výtah. Nebo máte někde v tom stanovisku, že jde o schodiště a výtah coby nezbytnou stavební součást domu?

A jěště kontrolní otázka, platí vám za výtah i spoluvlastníci v přízemí? Platí spoluvlastníci bytů za hydroizolaci, co jí vlastně potřeboval jen ten developer co je blízko u země? Nebo jste zatím s tímto vynálezem skončili pouze u toho, že jste protiprávně zvýhodnil pouze toho jednoho nejsilnějšího spoluvlastníka?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.