Vložil Magda3 (bez ověření), 26. Srpen 2017 - 21:32

Převodu z účtu na účet se EET netýká a také to nikdo, nikdy, nikde netrvdil. Až vy tady :-). Pokud vám někdo uhradí bankovním převodem, nic neevidujete. Pokud vám ten samý zákazník zaplatí kartou, tak to budete muset evidovat. Já samozřejmě vím, že platba kartou je téměř to samé, jako platba bankovním převodem. A také kroutím hlavou nad tím, proč se mají platby kartou evidovat. Vymyslel to blb. Ale převody mezi účty do evidence zkrátka nespadají. To by jinka evidovali téměř všichni. Já například pracuji pro velkou nadnárodní firmu a protože vše fakturujeme a zákazníci nám platí pouze převodem na účet, EET se nás netýká. Pokud by nám někdo hradil kartou, budeme muset evidovat.

Ne všichni co prodávají přes aukro podnikají, ale samozřejmě mají svůj příjem danit i nepodnikající osoby. Jinak riskují, že přijde finančák a dodaní.

S tím sockem a zdravkem. Pokud by se uzákonilo, že krátkodobé pronájmy jsou podnikání, tak založím právnickou osobu, která bude provozovat krátkodobý pronájem a já této právnické osobě pronajmu byt. Rozhodně nebudu platit sociální a zdravotní. Jsem zaměstnanec a sociálního a zdravotního platím víc než dost.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.