Vložil Magda3 (bez ověření), 24. Srpen 2017 - 15:06

Misme, jste mi velmi sympatická a vůbec vás nechci napadat. Ráda si přečtu vaše příspěvky. Také se nesnažím vám něco podsouvat. Píšu jenom co na srdci, to na jazyku. Doufám, že jsem vás neurazila. To se mi daří často, urazit někoho, ale věřte, že to většinou nemám v úmyslu.

Samozřejmě že se pravidla musí přizpůsobit nové realitě. Proto tu jsou různé komise, které připravují návrhy regulace sdílených služeb pro vládu. Nebudou se ale nastavovat jak si myslíte vy. Byty se dál budou pronajímat krátkodobě i střednědobě. A vy se budete stále zlobit a budete usměrňovat neukáznění vlastníky či nájemníky. A časem zjistíte, že je jedno, zda v domě bydlí ten či onen. Podstatné je, jak se chová. A já tvrdím, že % hulvátů a chuligánů je v každé společnosti podobné.

Něco Vám povím, pár let po té, co jsem se nastěhovala do nového, jsem přemýšlela nad tím, proč se lidé v domě stále neznají. Jako malá jsem bydlela v paneláku a znali jsme se tam snad celé sídliště. A tady nic. Pochopila jsem, jak moc se změnila doba. Lidé nejsou spjatí s místem. Za dvacet let se mnoho bytů i několikrát prodalo. Další byty se pronajímají (jedno, zda dlouhodobě, či krátkodobě). Zvykla jsem si. Vůbec mě nepřekvapují cizí lidé v domě. Vadí mi jenom ti, co nějak ruší. Třeba tím, že jim štěká celý den pes, nebo když si mládež v půj jedné ráno pustí muziku a má potřebu se hlasitě bavit.

I přes to, že se zde většina bytů pronajímá a usedlíků je tu menšina, nestěžuji si vůbec. Nemáme zničené společné prostory. A nemám vůbec dojem, že by se zde žilo špatně, nebo že by mi vadili nájemníci. To jsou opravdu předsudky. Problémy mohou být s nájemníky i vlastníky. S vlastníky je to o to horší, že když se nebudou chtít přizpůsobit, tak s tím nic nenaděláte dlouhá léta.

Ale určitě souhlasím, že být připraven se vyplatí :-). A chápu i pohled z vaší strany. I když s ním nesouhlasím.

Srdečně zdravím.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.