Vložil Magda3 (bez ověření), 23. Srpen 2017 - 17:44

Misme, i u pronájmů v ČR najdete pravidla domu, která musí host dodržovat. Je to stejné jako ve Švýcarsku. A vlastník to ve svém zájmu do nabídky píše. Ani v mém bytě se nesmí konat večírky a po 22 hod je noční klid. Ani v mém bytě není povoleno kouřit. Myslíte, že do Švýcarska jezdí jiní hosté než k nám? A ničení majetku??? Pokud host zničí majetek, je možné to po hostech vymáhat. Jenom nechápu, proč se domníváte, že cestovatelé ničí majetek více, než domácí. To prostě není pravda. Mám s tím zkušenosti. V domě, kde pronajímám přes airbnb i bydlím. Nikdy si nikdo nepřišel stěžovat na hluk, nikdo si nestěžuje, že by byly víc opotřebené společné prostory. ˇ

Opravdu se domníváte, že vlastníkům bytů by nevadilo, že hosté ničí jejich majetek? Samozřejmě se může stát, že přijedou hosté, kteří pravidla nedodržují. Stihne je trest – hodnocení a veřejná ostuda. Rozhodně je to menšina. Mám v airbnb asi 200 pobytů a z těch byl problematický jediný. Pokud pronajmu byt dlouhodobě cizím lidem, můžete mít nepřizpůsobivé v bytě i domě rok. A nesmíte je vystěhovat.

Vaše výhrady jsou neopodstatněné. Pokud budete chtít kontrolovat, kdo v domě bydlí, budete muset kontrolovat, komu se byt prodá, nebo dlouhodobě pronajme. Nic z toho naštěstí nehrozí a o ničem podobném se neuvažuje. Uvažuje se pouze o regulaci typu poplatků navíc, či byrokracie. Žádný zákaz podobného typu se konat nebude. A je to tak dobře.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.