Vložil Jan77 (bez ověření), 23. Srpen 2017 - 21:13
  1. Pokud nemám naplánovanou opravu střechy, nemohu dle vás vybírat na ní. Na tu střechu podle vás ty peníze přiletí ? :) Nebo jak jste to myslela, že peníze vezmu ze střechy ? Potřeba opravy se vyskytla náhle. Předpokládáte , že při nutnosti něco zafinancovat vyberu od vlastníků peníze ad hoc – třeba 30000 na byt? Ze zkušenosti tohle fungovat nebude. Jste proti tvoření rezervy, reálné řešení však nepodáváte.
  2. Velikost rezervních samozřejmě přesně určit nelze; ale lze přihlédnout , kolik by stála např. renovace fasády, oprava střecha, tzn. v jaké výši by mohly být největší náklady, které se v domě mohou vyskytnout (nikoliv současně) a k tomu přičíst ty, se kterými se konkrétně počítá (třeba vodoměry 50.000 Kč/ 5 roků = 10000 ročně apod) . Nebo jak to tedy udělat lépe ? Když třeba bude renovace fasády (dejme to že to i předpokládáte), ale nevíte, zda za 5 nebo 10 let ?
  3. Pokud je záloha deklarována na účel X, má se použít jen na účel X. Chcete kontrolovatelnost a přitom nabízíte matoucí křížové financování… Jinak SVJ se ale může rozhodnout mít zálohu jedinou, ale pak se nebude jmenovat SŤRECHA, když není jen na střechu. Třeba „FOND OPRAV“ :) Bude to méně přehledné ale korektní.
  4. Nákup nemovitosti – předseda tedy porušil stanovy a nejspíš i zákon. To mohl udělat stejně dobře jak u adresné zálohy „Střecha“ tak u vámi kritizované zálohy na neurčitý účel…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.