Vložil Magda3 (bez ověření), 22. Srpen 2017 - 22:45

ik, váš příběh o domečku je přihlouplý a zcela mimo mísu.

Je věcí každého vlastníka domečku, co bude dělat se svými penězi. Někdo je investuje, někdo bude spořit a někdo domeček vybydlí a prodá. Někdo si na opravu půjčí a někdo vytáhne peníze zpod matrace. Každopádně v konečném důsledku každý z nich zaplatí za to, za co zaplatit chce.

Anonymuse chce vědět, za co vlastně platí. Vy tady horujete za platby do černé díry. Vaše rady nejsou jenom hloupé, ale i nebezpečné. Navíc v socialismu jste evidentně zamrzla vy – dle vašich socialistických mouder.

Váš návrh na neadresné šetření ve skutečnosti znamená, že výdaje nemůže žádný vlastník kontrolovat. Zaplacené částky nelze ani vracet, co kdyby na dům spadlo letadlo a bylo nutno jej znovu postavit. Doporučujete neurčité „šetření“ přímo do cizí kapsy, které je pro výbor, který chce utrácet a manipulovat s penězi bez možnosti kontroly, velmi výhodný.

Je ovšem nevýhodný pro vlastníka, který se tím stává dojnou krávou: Plať a neptej se na co (sami to nevíme). Až se odstěhuješ, budeš za hlupáka. Vše cos zaplatil na zálohách zbytečně nám zde zůstane. Ať už si z toho pořídíme cokoliv, ty z toho nic mít nebudeš. Měj se hejle!

Takhle nějak si to představuji já, když zavřu oči po přečtení vašeho příspěvku.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.