Písemná forma ujednání...

Vložil Čmuchal (bez ověření), 18. Srpen 2017 - 3:48 ::

A tuhle znáte:

§1/4 zák.67/2013 „Veškerá ujednání podle tohoto zákona musí mít písemnou formu

Uzavřel jsem ujednání s výborem ohledně výše plateb záloh (§4/1). Nyní je „nový“ výbor a ten tvrdí, že (1) je ON oprávněn mi určit výši záloh (a nikoli pouze společenství, jak tvrdím já dle znění §4/1) a (2) zpochybňuje a ignoruje platnost mého ujenání s předchozím výborem, protože údajně nebyla dodržena písemná forma.

K té „písemné formě“: když jsem si v minulosti „ujednal individuální výši záloh“ tak mi výbor zaslal emailem naskenovaný dokument s „ujednáním“ a jsou tam na něm vlastnoručně podepsáni oba tehdejší orgáni-SVJ a i razítko SVJ. Nynější orgán-SVJ ale tvrdí, že písemná forma může být pouze „listinná“ a přestože mám sken zjevně písemnosti, tvrdí že ten „písemnou formu“ z §1/4 nesplňuje. Návdavkem pak tvrdí, že zálohy neplatím podle předpisu, který podle mého zanikl právě uzavřením tohoto ujednání a vymáhají po mně výši záloh dle starého předpisu i s penálem. SVJ ujednání odmítlo zrušit, protože tvrdí, že co mám je neplatné a tedy to zrušit z jeho strany ani nejde.

Co si o tom myslíte a co byste činili Vy? Má SVJ pravdu? Je dokument – SCAN ujednání – který mám jen v elektronické podobě zaslané emailem nepodepsaným EP, platný nebo neplatný?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.