Vložil MartinII, 14. Červenec 2017 - 12:45

Když píšete o „správci“, který něco sám zakazuje, tak se nedivím že kladete dotazy, na které byste měla najít odpověď v zákoně a vašich stanovách. Pravda je, že někteří zde píší i cosi o „domovníkovi“.

Základními paragrafy společenství jsou

§ 1205 Orgány společenství vlastníků

(1) Nejvyšší orgán společenství vlastníků je shromáždění. Statutární orgán je výbor, ledaže stanovy určí, že je statutárním orgánem předseda společenství vlastníků.

§ 1190

Osobou odpovědnou za správu domu a pozemku je společenství vlastníků. Nevzniklo-li společenství vlastníků, je osobou odpovědnou za správu domu správce.

§ 1206

(1) Shromáždění tvoří všichni vlastníci jednotek. Každý z nich má počet hlasů odpovídající … ;

(2) Shromáždění je způsobilé usnášet se … . K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas … .

§ 1207

(1) … Statutární orgán svolá shromáždění i z podnětu vlastníků jednotek, kteří mají více než 25% hlasů, . (2) Nejsou-li k pozvánce připojeny podklady týkající se pořadu zasedání, … .

§ 1208

Do působnosti shromáždění patří

§ 1209

(1) Je-li pro to důležitý důvod, může přehlasovaný vlastník jednotky, … (2) Je-li pro to důležitý důvod, může každý vlastník jednotky …

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tyhle paragrafy neznáte ?

takže jak to u vás s tím správcem je ? Píšete, že SVJ existuje, takže viz § 1190. A pokud jde o hlasy, tak možná těch 5 rodin ze 12-ti máte více než 50% hlasů.

Dále se divím, že jednak firma něco instalovala bez podpisu „osoby odpovědné“, a dále že jste investovali možná víc než 10.000 Kč Kč (nechci psát o desítkách tisíc), zatímco jste si to mohli nechat pořídit z peněz „všech“ sehnáním dostatečného počtu dalších hlasů k vašim 5-ti bytům ze 12-ti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.