Vložil P.V., 14. Červenec 2017 - 10:10

Správný je každý zápis, ve kterém je dostatečně průkazně zaznamenáno, zda bylo navržené usnesení přijato, lhostejno zda procentem, počtem hlasů či třeba vyjmenováním hlasujících. Co má zápis obsahovat je možno upřesnit ve stanovách. Z těchto důvodů není možno sepsat „univerzální a jediný správný vzor, jak má vypadat zápis“. Je třeba si uvědomit, že důkazní břemeno, zda obsah zápisu odpovídá skutečnosti, leží na osobě, která zápis sepsala. Lze jen doporučit, aby ze zápisu bylo možno určit, koho je možno považovat za přehlasovaného vlastníka.

@Vložil MartinII, 13. Červenec 2017 – 19:06 Doporučuji předejít případným diskuzím § 1126 (2) kontra § 1185 (2) jednoznačným ustanovením ve stanovách, např. „spoluvlastníci jednotky mají společný, nedělitelný hlas“, pak nemusíte dělit podíly ani když má jednotka 2 spoluvlastníky (např. sourozenci nebo rodič a potomek), ani když má jednotka třeba 50 spoluvlastníků (typicky garážové stání).

@Vložil Zdenek 22, 14. Červenec 2017 – 6:19 Tazatel má zřejmě na mysli případ, kdy ke zveřejnění zápisu dojde třeba při volbě výboru. Domnívám se, že se jedná o přílišnou opatrnost tazatele (no, ale kdo ví co přinese aplikace GDPR v praxi), nicméně elegatním řešením je Vámi uváděný detailní záznam z každého hlasování, který se zkrátka ke zveřejnění nepošle.

P.V.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.