Vložil Čmuchal (bez ověření), 17. Červenec 2017 - 19:28

Náklad na „poštovné“ „…které bylo odesláno jednotlivým vlastníkům a náklad jde pouze za „jednou jednotkou“…“ jistě může hradit každý jednotlivý příjemce služeb, POKUD to bylo poskytovatelem (společenstvím) takto ujednáno (§3/2 zák.67/2013).

Pokud ujednáno NEBYLO, platí u SVJ(2000) stále §15/1 zrušeného-ZVB a to cit. „…Pokud dohoda neurčuje jinak, nesou náklady poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu“. Zde připouštím, že je sporné zda se skutečně nařízení 366/2013 aplikuje proti §3041/1 NOZ – o tom už zde bylo natlacháno kvantum a odpověď dá až nějaký obtížně srozumitelný judlikát. Který zatím nikde není.

NICMÉNĚ
to neřeší, že přestože zřejmě víte co jsou „spojené nádoby“ rozporujete moje podání pojmu „rozúčtování“. Montujete sem nějaké poštovné, na které se tazatel vůbec neptal. Jestli si chcete vést pinkanou na téma „rozúčtování poštovného“ – ZALOŽTE SI K TOMU vlastní vlákno a doufejte v nějaké protihráče.


A když už tady „rozúčtováváte poštovné“, tak mně nezbývá než zopakovat moje cit. „služby poskytnuté pouze jen „jedné jednotce“ se podle mne nerozúčtovávají, ale vyúčtovávají“. Dokud tuto větu nepožvýkáte tak abyste ji zažil nebo nevyvrátíte, asi není s Vámi o čem…

PS: „zbytková část“ něčeho samozřejmě nemůže být „něčím“ co je dodáváno jen „jedné jednotce“. To ale dá selský rozum, to není třeba zdůrazňovat jako nějaké „nóvum“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.