Vložil Čmuchal (bez ověření), 1. Červenec 2017 - 13:41

Ano, „MVDr. Macháček“ zaslouží nějaké mínusy (asi ne 10, ale nějaké jistě)

  1. Poskytovatel služeb, tím je společenství (§2/a/2 zák.67/2013). Společenství je zastoupeno SVJ. Tedy povinnost nesplnila právnícká osoba zastupující společenství tj. SVJ jednající prostřednctvím statutárního orgánu, proto škodu v podobě pokuty uhradí SVJ a dále může nejvyšší orgán společenství vymáhat po členech statutárního orgánu dle § 159 odst. 3.
  2. Započíst lze pohledávky určité: § 1987/2 NOZ.
  3. Zápočet je „jistá forma vymáhání“. Musíte to ale dát prokazatelně SVJ na vědomí.
  4. Bude li Vámi započtena bez SVJ-výhrad, pak bude uhrazena z části nazývané „FO“ (tj. sud peněz) – správně však „příspěvky na správu domu“, které jsou většinou nadnesené a nejsou určeny na úhradu konkrétních „vychytávek“.
  5. Pochybuji, že lze zabavit „společný majetek“. Existují části domu které jsou společné a majetek… si dovedu představit třeba ve formě sekačky na trávu nebo počítače na správu účetnictví. Je tedy dle mého nemožné aby exekutor kvůli „pokutě za pochybění dle zák o službách“ toto zabavil. Nedovedu si ale představit tak extrémní situaci, že by ve „FO“ nebylo co obstavit.
  6. Jak je Vámi vymáhaná výše? (třeba v mém případě jde již nyní asi o 130.000 ale samozřejmě zda mi bude něco přiznáno soudem, docela pochybuji. Ona ta sankce je v zákoně poněkud „gumová“). Pokud není moc vysoká, prostě ji po částech započítávejte na úhradu následných měsíčních záloh.
  7. nebudu Vám lhát: přispěvatel „Zdenek 22“ samozřejmě není troll. Je to blb.

PS: můžete uvést město ze kterého jste?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.