Na kom bude vymáhána případná pokuta za pozdě doručené vyúčtování služeb v rámci SVJ?

Vložil PN8, 30. Červen 2017 - 18:37 ::

Dobrý den,

žádám o radu ve věci opožděného doručení vyúčtování služeb a případného nárokování a vymáhání pokut.

Zatím nebylo i přes urgenci doručeno vyúčtování za rok 2016. Dům spravuje předseda, majitel správcovské firmy, který není majitelem bytu v domě. Nevím jestli vyúčtování nakonec vyhotoví jeho zaměstnanci nebo externí účetní firma.

Jak by byla vymáhána pokuta v případě, že by některý z vlastníků bytu vyúčtování reklamoval jako pozdě doručené? Tzn. dle NOZ by měl nárok na 50,–Kč za každy den prodlení.

  1. Byla by pokuta vymáhána na předsedovi SVJ – správci SVJ, jeho správcovské firmě nebo přímo na něm jako fyzické osobě?
  2. Mohl by vlastník/ci výši pokuty automaticky odečíst z výše případného nedoplatku ve vyúčtování?
  3. Může být pokuta vymáhána na SVJ jako právnické osobě? Pokud by byla pokuta/y vymáhána na SVJ, byly by finance na zaplacení pokuty odčerpány z bankovního účtu z fondu oprav?
  4. Pokud je na bankovním účtě SVJ částka menší než výše pokuty/pokut lze v případě rozsudku zabavit společný majetek SVJ?
  5. Jaký majetek a jak by byl odstaven? V našem SVJ je k dispozici snad jen několik movitých věcí, např. hasicí přístroje, nástěnka apod.

Děkuji za odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.