Vložil René (bez ověření), 12. Červenec 2017 - 19:34

Pokud jsem uvedl průměrnou spotřebu na m2, měl jsem na mysli průměrnou výši nákladů na vytápění v Kč přepočtenou na m2. Zjistíte ji, když podělíte celkovou výši nákladů na vytápění v Kč za celý dům (zúčtovací jednotku) celkovou započitatelnou plochou všech jednotek v domě (zúčtovavací jednotky).

V prvním kole vyúčtování se zjistí podle přepočtené podlahové plochy základní složka nákladů na vytápění všech bytů (příp. nebytů) podle m2 a spotřební složka podle náměrů všech bytů (v Kč). Součtem zákl. složky a spotřební složky každého bytu získáme výši nákladů na vytápění každého bytu (v Kč). Byty, jejichž takto zjištěný náklad na vytápění nevyhovuje povoleným limitům, naúčtujeme náklady na vytápění podle zjištěných limitů(limit 80% resp. 200% pro každý byt zjistíme vynásobením průměrného nákladu na vytápění na m2 za celý dům započitatelnou podlahovou plochou bytu).

Pro tyto byty (které nevyhověly povoleným limitům a proto se jim naúčtují náklady ve výši limitů) je to konečné rozúčtování a do dalšího kola výpočtu rozúčtování postupují už jen ostatní byty, které v prvním kole limitům vyhověly. U nich se provede výpočet nově tak, že se bude mezi ně rozpočítávat částka celkových nákladů na vytápění za celý dům snížená o náklady ve výši limitů vyúčtováných bytům s konečným rozúčtováním z prvního kola (nevyhověly limitům v prním kole a do druhého kola už nepostupují). Základní složka bytů se použije stejná zjištěná v prvním kole, zbytek připadne na spotřební složku, která se rozdělí mezi byty podle náměrů a součtem základní a spotřební složky se zjistí náklady na vytápění bytů, které postoupily do druhého kola rozúčtování. Opět se porovná s limity zjištěnými už v prvním kole z průměrné výše nákladů na vytápění, a opět pokud někdo nevyhoví limitům se mu naúčtují uvedené limity a je to pro něj opět konečné rozúčtování a do dlašího kola postupují opět ostatní byty, které i v druhém kole limitům vyhověly.

V posledním kole rozúčtování už vyhoví limitům všechny byty, to jsou ty, které ve všech předchozích kolem limitům vyhověly a teprve náklady na vytápění zjištěné v tomto posledním kole budou pro ně směrodatné a konečné. Všem ostatním bytům, které v některém předchozím kole limitům nevyhověly, byly naúčtovány limity ve výši 80% resp. 200% spočítané z průměrného nákladu na m2 a do posledního kola se proto nedostaly.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.