Vložil René (bez ověření), 3. Červenec 2017 - 9:57

Musíte uvést, kolik činí průměrná spotřeba. Počítá se na m2, ve vašem případě pokud máte stejnou rozlohu bytů, tak stačí pro zjednodušení průměrná spotřeba na byt. Pak zjistěte, zda bytům s nízkou spotřebou pod 80% průměru byly skutečně naúčtováno 80% průměru, to by mohlo být podle vašeho příspěvku splněno. U bytů z vysokou spotřebou převyšující 200% průměru by mělo být naúčtováno právě těch 200% průměru, není jasné zda to bylo u vás splněno, to zjistěte.

Příklad: Průměr na byt činí 100. Bytům s příliš nizkou spotřebou pod 80 by mělo být naúčtováno právě těch 80. Bytům se spotřebou nad 200 by mělo být naúčtováno právě těch 200. Z příkladu vidíte, že rozdíl mezi byty s příliš nízkou spotřebou tj. s podlimitní spotřebou (pod 80% průměru) a byty s příliš vysokou spotřebou tj. nadlimitní spotřebou (tj. nad 200% průměru) čini 200/80 = 2,5 tj. dvouapůlnásobek. Tj. maximální rozdíl, který může být vyúčtován mezi uvedenými byty, bez ohledu na to, jak velký rozdíl vznikl porovnáním skutečně naměřených jednotek.

Podotýkám ještě, že ta informace teplárenské společnosti o možnosti použít starý způsob rozúčtování je nesprávná. Podle nově platných předpisů nelze použít starý způsob rozúčtování dokonce ani v případě, že by s tím souhlasili všichni vlastníci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.