Zákonná povinnost SVJ VYÚČTOVAT všechny uhrazené platby (sluzby, prispevky, správa, poplatky,..) období do 31.12.2013?!

Vložil Aspekt, 21. Květen 2017 - 19:52 ::

*Účetně-právní rady pro jednotlivce vlastníky jak správně, nejlépe postupovat ohledně finančního vypořádání!

*Zákonná povinnost SVJ VYÚČTOVAT vsechny uhrazene platby 31.12.2013?!

Zakládám zde vlákno pro účetně-právní rady pro jednotlivce vlastníky jak správně, nejlépe postupovat ohledně finančního řadneho vyrovnání mezi SVJ a vlastníkem jednotky, které je ze strany výboru SVJ úmyslně dlouhodobě ignorováno.

Jedná se o následující situace v SVJ:

  • SVJ bylo vyzváno k zaplacení vybraných dosud nedoložených záloh 1/2006 – 12/2014 které dosud legitimně SVJ řádně nevyúčtovalo vlastníku jednotky. Zejména zůstaly průkazně nerozúčtované zálohy, tak aby mely vypovidajici schopnost, daly se zkontrolovat dle celkové spotřeby odběratelů a od poskytovatelů pro dům, dále vůbec nebyly doloženy požadované rozuctovaní nákladu odměny na správu, opravy, dlouhodobe, kratkodobe, etc..

Dále nebyl dosud předložen požadovaný kompletni výpis o veskerych zplacených zálohách a „prispevcich“ vlastnika 2006–2014 jelikož vlastník stvrzenky o zaplacení v minulosti hradil ruznou formou a nimi nedisponuje.

  • vlastník poté proto vyzval SVJ k zaplacení odhadovaných uhrazených veškerých záloh 2006–2014 se zakon. příslusenstvim, což vybor SVJ ignoruje.

Vzhledem k výse uvedenemu stavu, vy zkušenější vlastnící – doporucovali byste provádět oznamenim formu zapoctu do budoucích neprokazaných –nedolozených, nevyúčtovaných mesicnich záloh za jednotku a udelováni sankcí dle c. 67/2013Sb. anebo z procesní opatrnosti radeji současně i vymáhaní odhadovaných financne nevyporadanych pohledávek zalobně u přisl. OS…?

Dále můj dotaz zní zda měl vlastník právo požadovat a SVJ povinnost VYÚČTOVAT vsechny uhrazene platby (zálohy sluzby, prispevky, správa, poplatky,..) vlastnika do 31.12.2013? Pokud ano tak který právní předpis to upravoval. Toto pravo specifikuje mj. NOZ od 1.1.2014, c. 366/2013Sb.. Ja se ale ptam na pripady za období do 31.12.2013.

K téme např.: http://www.portalsvj.cz/…ijate-zalohy

https://portal.pohoda.cz/…%E2%80%93–2/

PřílohaVelikost
proh-vlast-12.jpg565.77 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.