Vložil Misme, 12. Květen 2017 - 9:59

Misme, základní složku mají všichni stejnou na čtvereční metr, proto teplo v registrech patří do základní složky. Kdo v bytě topí více, má víc dílků a proto by měl podle Vás platit za teplo v koupelnách více, než ti, co topí v bytě méně?

Když se takhle zeptáte, vypadá to, že jedině odpověď „ne“ je ta správná. Jste si ale jistý, že při té ekvilibristice s čísly je to jediný možný pohled na věc? Od poměru ZS a SS se odvíjejí ceny za jednotku v jednotlivých složkách. Pokud se poměr změní, změní se tedy i obě jednotkové ceny. To má ve svém důsledku dopad na cenu výslednou. Kromě toho se v obou složkách promítají záhadné koeficienty. O těch v SS se diskutuje často, ty v ZS si užívají spíše nezájmu. Přitom jejich vliv na konečný účet je nepochybný. Co vám nemohu upřít, je pohled na registry totožný s MMR a odlišný s pohledem mým.

Na mne v těchto souvislostech dotírá následující otázka: Je správné započíst teplo z registrů do ZS v domě, kde některé (tzv. dvougenerační) byty mají registry ve dvou koupelnách a na dvou WC, v jiných bytech jsou registry v koupelně a na WC, v dalších jen v koupelnách a v těch zbývajících bytech žádné registry nejsou, namísto nich jsou instalovány infrazářiče? Podotýkám, že dům byl vyprojektován, postaven a zkolaudován v tomto stavu.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.