Vložil tep (bez ověření), 9. Květen 2017 - 17:03

Citát z FAQ MMR: 16. Je stanoven nějaký termín, do kdy musí SVJ stanovit poměr základní a spotřební složky pro rozúčtování nákladů na vytápění? Poměr stanovuje shromáždění SVJ nebo výbor?

Termín pro stanovení výše poměru základní a spotřební složky žádný právní předpis neukládá. Obvykle se poměr stanoví na začátku zúčtovacího období. Výše tohoto poměru by měla být stanovena na základě provedeného energetického auditu zúčtovací jednotky (domu) nebo alespoň na základě odborného posouzení, nicméně výši poměru určí poskytovatel služeb tj. výbor. Případně je možné, aby si vlastníci jednotek o tomto rozhodli na shromáždění.

Konec citátu. Shromáždění nezměnilo poměr, výbor také ne. Nikdo nemá povinnost měnit něco, co všem vyhovuje, případně čemu důkladně nerozumí a není si jistý, zda by změna byla k lepšímu! Tím, že shromáždění a ani výbor nekonali, tím rozhodli, že vše zůstane při starám! Nespokojený jedinec, pokud chtěl změnu, měl se zavčasu vyjádřit! Na návrhu odmítnutí reklamace trvám – reklamace je zjevně neoprávněná!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.