Vložil Čmuchal (bez ověření), 9. Květen 2017 - 14:59

„…Nejsem si ale jistý vaším nápadem…“

Ano, já také ne. Proto jsem uvedl, co pravděpodobně SVJ ve vaší situaci bude dělat. Logický postup (1) rychlo-schválení paramentru (2) přepočet (3) akceptace případných požadavků na pokutu za propáznutí prekluzivních termínů, je samozřejmě nejrozumější ale nejnákladnější. Ale je jasné, že máte li jen několik málo cukajících-se-ovci, že se je pokusíte umlčet nějakým jiným způsobem (úplatkem).

„…Jak se k novému vyúčtování postaví ostatní vlastníci…“

Nic nebrání ani tomu: problém „ututlat“. Můžete provést vyúčtování „jen jako“ a jeho výstup (správný a tedy splatný) předat těm vlastníkům, kteří řádně a včas podali reklamaci. Rozdíl ve vypořádání bude jistě celkem zanedbatelný, a většinou pokud na tom stěžovatel „vydělá“, do dalšího pátrání (s nejistým výsledkem) se nehrne.
Pro příští vyúčtování si na nejbližším shromáždáné opatřete všechny potřebné „parametry“ a vyhnete se tak napřesrok „déjà vu“.

„…takto byl poměr složek nastaven „vždy“. …“

Mohl. Ale sám bych byl proti tomu. Právo se odvíjí od psané formy a zákonem by se měli řídit všichni (samozřejmě s výjimkou stavu soudců, kteří právo ohýbají nebo demolují podle to „kdo jim dá víc“). My kteří nejsme soudci spoléháme na to že umíme číst v úředním jazyce, a nelíbí se nám, když nás (příjemce služeb) námi placení chytráci (poskytovatel – SVJ) chce vojebat. Kdo se chce montovat do práce v SVJ, si to buď musí dobře rozmyslet, nebo se dobře pojistit, nebo se rychle doučit co nezná.

„…nechám na shromáždění schválit poměr složek do budoucna i do minulosti…“

Vám těžko radit. Radím Vám navštívit Chocholouška nebo si alespoň proplesknout ústa (hubu) mokrým ručníkem. Navrhovat ovcím (tedy blbům) schválit něco do minulosti jistě múžete, a třeba se Vám to i podaří protlačit, ale nenadarmo se říká „na každou svini, se někde vaří voda“.....!! Teda Vy jste mne ale vytočil/a!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.