Vložil Misme, 30. Duben 2017 - 11:48

Když váš příspěvek shrnu a „učešu“, je to takto:

Stanovisko ÚOOÚ: všichni členové daného subjektu, tj. v našem případě BD nebo SVJ (dále budu uvádět jen BD/SVJ) mají plné právo znát informace o dlužnících. Vně subjektu BD/SVJ se každý z členů BD/SVJ musí řídit zákonem o ochraně osobních údajů, tzn. vně subjektu, v tomto případě BD/SVJ, nelze, tj. je v rozporu se zákonem o ochraně osobních údajů, tuto informaci komukoliv sdělovat, protože takové sdělení je „nejen porušením povinností stanovených správci osobních údajů zákonem č. 101/2000 Sb., ale též porušením práva na soukromí garantovaného ústavním pořádkem České republiky, a to zejména práva přiznaného každému článkem 10 odst. 3 usnesení předsednictva ČNR č. 2/1993 Sb., o vyhlášení Listiny základních práv a svobod, tj. práva na ochranu před neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě, kdy takové zveřejnění může vést k poškození jména dotčených subjektů údajů, ačkoli lze v takové věci využít jiné zákonem stanovené prostředky nápravy. ( čj. 28/04/SŘ-OSR )“

Pak ale to, co jsem se dočetla níže: „…přeci nemůžete kupovat něco o čem si nic nezjistíte? Než zaplatíte převodci kupní cenu družstevního podílu, tak musíte buď Vy nebo realitka jednat s představenstvem družstva a nechat si potvrdit, že na bytě nic nevázne se všemi následnými důsledky v případě nepravdivého údaje.“ není ani jak zákonně provést a jakákoliv takto zjištěná informace je nevěrododná.

Opakovaně to zde na fóru píšu. A narážím. Stačí kouknout kousek níže. Přeji vám úspěch. Bude i mým.

Pokud mohu požádat, zúčastněte se, prosím, ankety „Ad absurdum“ na portálu lexperanto.cz.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.