Vložil Čmuchal (bez ověření), 29. Duben 2017 - 10:00

„…tak co?…“

Podle mne se začíná kyvadlo vracet z druhé úvratě. První byla po revoluci, která namísto aby byla říjnová, byla sametová.

Bytový fond patřil tehdy státu a byl zanedbaný a někdy i na spadnutí. Musel se vymyslet způsob jak donutit nájemníky domy zrenovovat a jak je přesvědčit, že to je v „jejich zájmu“. Tak se jim nabulíkovalo, že panelákové-králíkárny jsou vlastně majetek (a že prachy do nich vložené, jsou „investice pro budoucnost“)

No a teď (druhá úvrať) když se většina minulých nájemníků stali duálně-koncepční „vlastníci“ (když se osobně či skrze SVJ megalomansky zadlužili většinou za „sladkosti“ → jako je zateplení boudy, která je v 50% své životnosti), je třeba vymyslet jak správu majetku a obchodování s ním ztížit natolik, aby se správa dala dělat pouze s velkým aparátem a znalostmi (a tedy za mastné peníze), které obyčejný, bývalý-nájemnický, opíčák nemůže zvládnout ani s nápomocí. Nájemníkům (označovaným dočasně (na 30–40 let) jako „vlastníci“) pak nezbude než svá SVJ združovat a zastřešovat: např na Mostecku: SBD-Krušnejch-Horců… na Ostravsku SBD-Hlušina …atd. …v jiných městech pak vládnou pohrobci OPBH – nyní „živořících“ v eser-óčkách, a čekají až budou moci levně skoupit byty které svou správou poškozují tak, aby je šlo získávat levně v dražbách.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.