Vložil Čmuchal (bez ověření), 29. Duben 2017 - 0:09

tak co to tu máme za socialistické běsnění před volbami (aneb když zaklínat se Babišem, se kterým 4-roky prospěchářsky spolupracujeme, volební preference stále nezvyšuje):

  1. „…dluh zůstává a společenství ho musí vymáhat na původním vlastníkovi…“
    Ano to je hrozné. Samo-zvolená klika líných výborových parchantů musí nyní „…vymáhat na původním vlastníkovi…“, protože když byl vlastníkem „stávajícím“ tak nevedla řádně účetnictví nebo nevymáhala ale řvala žvásty o „své odpovědnosti“ která jí musí být zaplacena. A přitom náklad na správu neumí ani řádně VYÚČTOVAT. Dluhy tedy nebudou vytvářet FYZICKÉ osoby ale BYTOVÉ jednotky. Jak „objevné“ a osvěžující…
  2. „…obnovu předkupního práva ke spoluvlastnickému podílu k nemovitostem…“
    Takže můj byt nepůjde prodat komukoliv, ale musím ho nabídnout vespolek (protože byt bez spoluvlastnickáho podílu prodat nejde)
  3. „…schvalování stanov společenství vlastníků, k němuž by stačil souhlas prosté většiny…“
    Nestačil by souhlas prosté menšiny? Nemohl by tu někdo vysvětlit srozumitelně: proč má usnesení vložené do stanov větší váhu než usnesení do stanov nevložené a jestli by nebylo lepší do stanov automaticky přidávat vše co je usnášené?
  4. „…schvalování změn prohlášení vlastníka…“
    Mělo by jít změnit prostou menšinou: např úprava podílů neplatičů: podíl by se snižoval o 1% za každý den, když by označený neplatič přikázanou částku nezaplatil nebo snad nedej bože nechtěl souhlasit s úvěrováním insolventních spoluvlastníků (pocházejících z Ukrajiny ale i Mongolska).
  5. „…výslovně umožní společenství vlastníků jednotek v podstatě jako nástupci bytového družstva převzít jeho úvěry, které si vzalo například na modernizaci domu…“
    Vím že po vzniku SVJ, SVJ nepřebíralo dluhy. Nemohl by někdo fundovaný napsat co se s těmi úvěry tedy dělo? To nechápu – protože v této situaci moje SVJ nebylo.

Někdo to tady už napsal v dávné minulosti: prodejnost bytů se i u skupiny kupců s rozumem průměrné opice, rapidně sníží.

http://prazsky.denik.cz/…0140206.html

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.