Vložil MartinII, 28. Duben 2017 - 12:28

Tazatelko, včera jsem jen kopíroval citaci z vyjádření plynáren či její dceřinné společnosti. Takže hradí ten, komu věc (zde uzávěr) patří. Pokud jde o to, komu patří, tak dnes jsem si to za 25 sec přečetl a tvrdím, že na základě vyjádření plynáren

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

"Definice pojmů jednotlivých částí OPZ podle TPG 704 01:

a)Domovní rozvod – část domovního plynovodu začínající HUP a končící před uzávěry plynoměrů určených pro obchodní styk.

b)Spotřební rozvod – část domovního plynovodu začínající uzávěry před plynoměry a končící před uzávěry plynových spotřebičů.

OPZ je součástí nemovitosti a jeho vlastníkem je její vlastník, stejně jako ostatních rozvodů (elektro, voda, odpady apod.).

Příklad pro bytový dům s více byty, které vlastní (vč. příslušných částí nebytových prostor a OPZ) fyzické osoby (občané): Vlastníci jsou povinni vytvořit subjekt s právní subjektivitou, který má za povinnost zajišťovat provádění kontrol a provozních revizí podle vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb., ve znění NV č. 352/2000 Sb. – a to té části OPZ, která není v osobním užívání uživatelů bytů a místností nesloužících k bydlení. Je to společné odběrné plynové zařízení (domovní rozvod)"

  • – – – – – – – – – – – – – – – – –

jde o součást spotřebního rozvodu (pokud nemáte před plynoměrem další uzávěr než o kterém je ve vyjádření plynáren řeč), přičemž spotřební rozvod je částí OPZ a ten je ve vlastnictví majitele nemovitosti.

Případně si přečtěte TPG 704 01, pokud nedošlo ke změně (třeba i normy), nebo se zeptej vaší plynárny, k čemu se „hlásí“.

Předpokládám, že máte v domě jasno, kdo je „subjekt s právní subjektivitou“.

Co je na to nejasného ? Nebo se neumím vyjádřit ? To poznám snad dle přidělených bodů. Psalo se zde o tom vícekráte, možno zadat ve vyhledávání nějaké to TPG. Já odkázal i na jiné vlákno pana Matějky, který se na naše hašteření již asi dívá shůry, protože jsem ho dlouho mezi přispěvateli nezaregistroval.

Nechci to komplikovat tím, kde máte plynoměry (a tím pádem asi i uzávěry). My kdysi v bytech, nyní na chodbě, několik metrů ode dveří. S uzávěrem před plynoměrem by to mělo být ale vždy jasné (patří subjektu s právní subjektivitou). Do společného rozvodu asi už nepatří ale trubky za plynoměrem, i když ještě před dveřmi bytu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.