Vložil Čmuchal (bez ověření), 25. Duben 2017 - 16:48

Můžete Váš plán, použít „soudní úschovu“ k Vámi uvedenému účelu, konfrontovat nejen s tímto příspěvkem: Soudní úschova… už zase ale s celým odkazovaným vláknem a napsat zda si i po jeho prostudování a prostudování podmínek pro použití „soudní“ úschovy (nebo advokátské – která ale není stejná) stále myslíte, že pro deklarovaný účel může být REALIZOVATELNÉ?
Který „účel skládání“ byste tedy v návrhu na soudní úschovu použila?


Z Vašeho příspěvku plyne, že zřejmě asi neumíte určit, zda pan Kolařík platí zálohu dlouhodobou nebo krátkodobou. ON to formuloval slovy, že platí položku nazvanou „fond oprav“ a že neví co přesně je z ní hrazeno. Já bych tipoval, že není li stanoven účel a označen jako dlouhodobý, pak může být účel jakékoliv zálohy pouze krátkodobý. Opačný výklad by vedl k závěru, že i prokazatelné náklady: třeba na náklady údržby výtahů by se nevyúčtovávaly což by bylo nepochybně zdrojem zcela nesmyslných pseudo-oprav v krátkých intervalech – prostě klasické tunelování.


Já bych radil, (1) podat nejvyššímu orgánu návrh na úpravu výše podílu do na příspěvky na správu (tzn. ten „fond oprav“ tzn. těch 30Kč/m2). Když se tím nebude NO zabývat, podá se žaloba pro přikázání návrh projednat (nevím ale, zda to takto jednoduše půjde, a zda soud uzná, že blokování hlasování o návrhu vlastníka je svévolí jež nebude soudní mocí tolerována tj. že dostatečně zasahuje do podstaty vlastnictví), (2) výsledek projenání návrhu se podle mne musí vypořádat nejen s výší podílu ale I S ÚČELEM (samozřejmě je nutné návrh formulovat sofistikovaně a nikoliv primitivisticky tak, aby jej šlo odmítnout prostým hlasováním PROTI …teď střílím od boku "navrhuje se částka příspěvku na správu domu sestavená taxativně z těchto nákladů: 1) … 2) … 3) …, přepočtená na m2 ve výši 20Kč/m2. Hlasováním PROTI, se ruzumí, že zůstane zachávána stávající podíl ve výši 30Kč/m2 která nebyla a není stanovena v souladu s požadavkem zákona, aby její výše byla určena a kryla cit. "..předpokládané náklady, které bude nutné vynaložit v následujících měsících i v dalších letech.."".
(3) Hlasování PRO je výhra. Hlasování PROTI by mělo generovat výchozí pozici, tj. TU pozici, kterou má vlastník, kterému byla předepsána záloha na neznámý účel tj. v tuto chvíli půjde o Vámi předpokládaný neurčitý právní úkon
). Co Vy na to?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.