Vložil JaVa, 20. Duben 2017 - 6:55

1)To,že vaše SVJ není zapsáno v RS,nemá zvolený statutární orgán a všechny náležitosti s tím spojené není jen chyba původního vlastníka budovy,ale hlavně vlastníků jednotek v domě,kteří neví,že spolu s nabytým nemovitým majetkem jim k němu přibyly i práva a povinnosti,kterými se musí řídit. Pokud jste si jistá,že vaše SVJ vzniklo ze zákona 72/1994 Sb.,již v roce 2005,tak požádejte SBD,aby konalo,tak jak mu to přikazuje § 9 odst.(8)z.č­.72/1994 Sb.,

Shromáždění je nejvyšším orgánem společenství. První schůze shromáždění se musí konat nejdéle do 60 dnů po vzniku společenství (odstavec 3); svolá ji původní vlastník budovy. Na této schůzi shromáždění schvaluje stanovy společenství a volí orgány společenství podle odstavce 7 písm. b) a c). Tato schůze se může konat jen za účasti notáře, který o jejím průběhu, volbě a složení orgánů společenství a schvalování stanov pořídí notářský zápis, jehož přílohu tvoří schválené stanovy společenství. Náklady na činnost orgánů společenství se považují za náklady společenství spojené se správou domu.

A Vy si najděte na tomto portálu vše, co se píše o vzniku SVJ ze zákona 72/1994 Sb.,

http://www.portalsvj.cz/…m-vzniku-svj#…

  1. Co se týče dluhů jednoho z vlastníků jednotky vůči vašemu současnému správci SBD,tak to je pouze mezi nimi a SVJ se to netýká.Jak uvádíte,tak vaše SVJ už vzniklo v roce 2005 ze zákona 72/1994 Sb.,tak proč se váš správce o vymáhání dluhů nestará.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.