Vložil TN. (bez ověření), 19. Duben 2017 - 9:15

Často stačí jeden bdělý vlastník, který podklady přečte a na schůzi reprodukuje jejich obsah. Problém je, pokud na něj předsedající začne útočit. Ostatní vlastníci se nejspíše buď přidají na stranu autority (SBD, výbor) nebo znechuceně začnou odcházet, o což manipulátorovi jde, aby bdělého vlastníka zadupal do země.

Pokud jsou vlastníci rozumní a chápou, že podkladům nerozumí, nechtějí je číst, nezajímá je to,… ale chtějí dům spravovat dobře, nechtějí vyhazovat zbytečné peníze, nechtějí být ovečkami,… tak si argumenty bdělého vlastníka přinejmenším vyslechnou a udělají vlastní názor. A pak se přikročí k hlasování.

Pravda bohužel je, že v mnoha SVJ předsedající protlačí hlasování silou, nic nevysvětlí, diskusi nepřipustí („jedeme dál“, „to si vyřešte potom“, „nezdržujte“, „nerejpejte“). Pak je takový bdělý vlastník ve smutném postavení outsidera, který dojde k závěru, že asi nejlepší bude se odstěhovat, nebo nechodit na schůze.

Často slýchám stesky, že na schůze chodí sotva polovina lidí. Podle mě je to často způsobeno i tím, že někteří rozumní vlastníci, kteří si váží svého času, prostě na schůze přestanou chodit, protože pochopí, že proti mase hlupáků, kteří sebou nechají manipulovat, stejně nic neovlivní.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.