Vložil páčko (bez ověření), 20. Březen 2017 - 12:49

Kdo nezažil, asi nepochopí. Měl jsem souseda co se učil na tahací harmoniku, totální hudební hluch, pět písniček furt kolem dokola několik hodin denně v kuse a eště falešně… absolutní horror, po tejdnu se mi ježily chlupy a musel jsem vypadnout ven jen co začal. Teď jsme měli o vchod dál bubeníka, jako asi byl profesně dobrej, ale v paneláku taky chuťovka.

Takže za mě – bytovej dům je určenej k bydlení, normální člověk by měl mít doma pohodu a klid a moct si odpočinout po práci, ne nuceně poslouchat nekvalitní kvílení cizejch hudebních nástrojů bez možnosti jakýhokoli výběru stylu, rytmu a hlasitosti. Výuka hry na hudební nástroj podle mě bydlením neni a fakt nevim proč by tim měl celej barák trpět.

By mě vážně zajímalo co by udělala tazatelka kdyby jí sousedi postavili za zeď piáno a posadili k tomu ňáký dítě co by tam s neustálejma chybama několik hodin denně hrálo stupnice nahoru a dolu. Prostě nuceně poslouchat cizí pokusy o hraní na hudební nástroj je jasný mučení a to je podle Listiny základních práv a svobod zakázaný :-)

Pokud někdo nutně musí studovat hru na hudební nástroj, tak by si k tomu měl vytvořit podmínky tak aby nikoho neobtěžoval, čili zařídit si zkušebnu někde kde to nebude nikomu vadit nebo je to k tomu určený, a né si vymáhat neexistující práva na provozování trvalýho odpornýho hluku v bytovým baráku, kde na to nikdo neni zvědavej ani neni povinnej to snášet.

NOZ § 1013 Omezení vlastnického práva: 1/Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání pozemku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.