Vložil Korky0202, 17. Březen 2017 - 5:53

Vážený pane Kosťo,

veškeré závazky, ke kterým vlastník jednotky přijde při vlastnictví jednotky, kde existuje SVJ, jsou závazky, které váznou na dané věci. Některé typy závazků se uvádí ve veřejných seznamech typu katastr nemovitostí, některé nikoliv. Každý kupující by se měl před samotnou koupí seznámit, jaké závazky na něj přejdou tím, že si tuto jednotku koupí.

Takže je nutné se nejen zajímat o veřejné seznamy, ale též o to, co mne čeká na evidenčním listu a předpisu plateb, který obdržím poté, co se stanu majitelem jednotky.

Nenašel jsem nikde, že toto jednání odporuje některému zákonnému ustanovení, jak se domníváte Vy. Dále s Vámi nesouhlasím v tom směru, že příspěvek na správu domu je cizím zdrojem z toho titulu, že SVJ nemůže spravovat „cizí majetek“, protože je založen za účelem správy společného majetku osob, které držbou uvedenou majetku jsou členy dané právnické osoby.

To mi připadá, jako kdybyste chtěl tvrdit, že vklad společníka do právnické osoby je cizí zdroj.

SVJ si nikdy samo nic neodsouhlasí, protože fyzicky neexistuje, nemůže tedy zvednout ruku a něco odhlasovat. O tom, jakým způsobem se budou „chovat“ odhlasované příspěvky rozhodují pouze a jen vlastníci jednotek na Shromáždění.

A navíc je tu jeden důležitý aspekt, vlastníci na Shromáždění mohou odsouhlasit cokoliv nad rámec zákona, pokud to zákonu, dobrým mravům či právům jednotlivce či skupin neodporuje.

A myslím si, že výše příspěvku a forma zda, vyúčtovat či nevyúčtovat je standardní správní věcí, nikoliv důležitou věcí, která poškozuje vaše vlastnická práva.

Na závěr znovu opakuji, že nemůžete se vyjmout z něčeho jen proto, že jste nehlasoval. Daně taky platíte a taky nemusíte chodit k volbám.

Přeji příjemný den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.