Kde je pravda?

Vložil Evžen (bez ověření), 9. Březen 2017 - 12:40 ::

prosím o Vaše příspěvky v následující věci, která zde myslím již proběhla s nejasným výsledkem. Tedy: 1) Na shromáždění se schválí odměny pro výbor,když tento bod nebyl zařazen v programu!Při projednávání ani o něm nebylo hlasováno k dodatečnému zařazení. Přesto po diskuzi k věci nebylo o tomto ani hlasováno a přitom se odměny pro výbor objevily v zápise ze schůze!

2)Výbor SVJ v čele s předsedkyní úmyslně pro nemoc vlastníka jednotky od něj (manželé)nevybírá a ani nepožaduje povinnou platbu do FO a na služby. Dluh, který vznikl ve výši několika desítek tisíc neprochází žádným veřejným seznamem a ani není zaznamenán na KN,kde není ani blokace bytu pro případ prodeje! Dlužnici (manželé)následně prodávají byt přes RK, které neuvedou své dluhy, když samotná RK si tuto skutečnost ani nemá zájem ověřit. V době,kdy je před podpisem smlouvy o prodeji bytu (kupní smlouva), se RK dozví o dluhu a provede „Dodatek“(zápis o dluhu),který poté připojí ke kupní smlouvě. Zájemce o byt tento zakoupí, aniž by mu bylo sděleno přes konkrétní dotaz u předsedkyně SVJ na stav kolem bytu,když ta odmítne sdělit konkrétní výši dluhu a ani nepředloží konkrétní písemné vyjádření. Následně v dobré víře zájemce byt koupí a je překvapen, že po něm předsedkyně SVJ požaduje veškeré dluhy pův.majitele bytu!!!Zde se odkazuje na § 1186 a rovněž tak na § 1107 zák.89/2012 Sb.K tomuto svínstvu se připojil na obhajobu SVJ jistý advokát, který kupujícího zažaloval. Soud kupujícímu následně vystavil platební rozkaz! V současné době se kupující vůči tomuto rozhodnutí odvolal a navíc podal žalobu ˇPolicie za podvodné jednání,které Policie převzala. Prosím,dotazuji se zde každého rozumně uvažujícího člověka. Jak by měl kupující postupovat,když mu přijde od soudu zamítavé stanovisko pro nesouhlas s platebním rozkazem? Děkuji za Vaše odpovědi či respektive rady. Jde o dost urgentní situaci. Díky za pochopení!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.