Vložil Korky0202, 16. Únor 2017 - 20:25

Položil jsem jasný dotaz,zda zákon připouští pouze povinnost hradit zálohy na služby a do FO nepřikazuje. – občanský zákoník a další prováděcí předpisy na ně navazující v této rovině mají některá donucovací ustanovení. Nicméně „to jádro pudla“ je v tom, zda existuje usnesení, dohoda, či bod ve stanovách, který Vám to „přikazuje“. Usnesení o příspěvcích (bez ohledu na jejich název v předpise) je vícestranná dohoda, která pokud neodporuje dobrým mravům apod., je závazná pro všechny vlastníky.

Důležité je též upozornit, že vada v použití laických výrazů v usnesení nezavdává příčinu k neplatnosti usnesení, protože soud je v občanskoprávní rovině nalézt oporu v zákoně a vyložit laicky přijaté usnesení v mezích zákona.

Můžete se i každého domu doslechnout něco jiného. Jak jsem již psal v původním příspěvku, nejdříve hledejte, zda existuje usnesení či dohoda, případně, co k tomu obsahují stanovy a teprve následně hledejte v NOZ, v 67/2013 či dalších předpisech, které se týkají jednotlivých oblastí správy a služeb.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.