Vložil Rudy (bez ověření), 6. Únor 2017 - 14:11

Mullerova,

co se tu řeší s oknama nejsou žádné ptákoviny. Jestliže je v prohlášení, že vnitřní část oken je vlastníka a vnější společnou částí domu, tak váš způsob placení celého okna na své náklady je v rozporu s prohlášením a pokud by se ozval jediný vlastník tak narazíte.

Podle prohlášení vnitřní část okna vlastníka a vnější společná část domu může být tou vadou prohlášení, protože může jít o neurčité ustanovení. Jak byste chtěla podle takového prohlášení postupovat, až se budou měnit okna? Jaká částka nákladů na výměnu okna bude určena na vnitřní část okna a jaká na vnější část okna? Bude to přesně polovina? Když polovina, tak polovinu uhradí vlastník a druhou polovinu pokrýt z příspěvků na správu? A jak rozúčtovat tuto poloviny uhrazenou z příspěvků, podle spoluvlastnických podílů nebo na každou jednotku stejně? Vidíte kolik otázek vyvolá neurčité ustanovení prohlášení.

Pokud je některé ustanovení prohlášení vlastníka neurčité, tak se podle NV 366/2013 postupuje podle tohoto NV. A v něm se uvádí, že jsou okna společnou částí domu. Pak by měla být jejich výměna hrazena z příspěvků vlastníků na správu vybraných společenstvím.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.