Vložil °° (bez ověření), 1. Únor 2017 - 11:00

Magdo,

já to nepíši kvůli vám, u vás vím, že je to zbytečné. Já to uvádím kvůli ostatním čtenářům diskuse, aby věděli jak v uvedené věci rozhodují soudy.

A nejde jen o uvedený rozsudek 7 Cmo 315/2015 JuDr. Holejšovského předsedy senátu Vrchního soudu, autora či spoluautora řady odborných publikací na téma obchodního rejstříku, obchodních společností, družstev, SVJ a jiných právnických osob. Už tu máme také judikát ústavního soudu IV.ÚS 3108/15 ze dne 5. 1. 2016 http://kraken.slv.cz/IV.US3108/15, v němž ÚS odmítl stěžovatelovo tvrzení, že na jednotku vzniklou v režimu zákona č. 72/1994 Sb. nelze aplikovat úpravu bytového spoluvlastnic­tví NOZ.

Takže tu máme vyjádření nejen Vrchního soudu, ale též vyjádření ÚS. Jistě se můžete obrátit na NS i ÚS a slepě věřit, že ÚS úplně změní své stanovisko. Budete zklamaná, ale nezmění, zvláště po tom, co bude mít k dispozici pregnantní podrobné zdůvodnění předsedy senátu vrchního soudu JUDr. Holejšovského. Nic to nemění na tom, že se řídíme existující judikaturou. Pokud by se vám podařilo nějakým zázrakem přesvědčit NS respektivě ÚS o svém výkladu, a ty vám daly v rozsudku za pravdu, tak bude platit nové precedentní rozhodnutí. To se však nemusí stát nikdy, proto platí dosavadní judikatura, ať se vám to líbí nebo nelíbí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.