Vložil MartinII, 30. Leden 2017 - 16:47

Já tomu rozumím tak, že společenství musí spočítat náklady domu celkem na to, co má být hrazeno na jednotku stejně a to vydělí počtem bytů. To spočte účetní a na shromáždění se to jen připomene, protože někteří vlastníci asi ani nevědí, co v NOZ a NV je. Někteří by si asi nevšimli ani změn v EL (snížení tzv. fondu oprav a nová položka vlastní správní činnost či jak se to zve). Dle wikipedie „Nařízení vlády, jako prováděcí předpis /pozn. 1/ k zákonu, může obsahovat pouze právní normy /pozn. 2/, které nepřekračují meze zákona, k jehož provedení je vydáno, a které tento zákon provádí. Nařízení vlády nesmí nově upravovat věci, jejichž úprava patří do zákona“.

pozn. 1/ Právní předpis (např. zákon, vyhláška apod.)…". pozn. 2/ "Právní norma je vyjádření toho, co má být, která je zároveň právně závazná.

Takže nevím, proč by se to mělo odsouhlasovat.

A protože je zřejmě zmíněné ustanovení NOZ kogentní, tak to tak (bez debat) musí být. NV určuje o které položky se jedná. Každé SVJ může snad i mít svoje další „extra“ platby, které by se měly rozpočítat na byt stejně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.