Vložil Magda3 (bez ověření), 31. Leden 2017 - 12:30

Musím tentokrát souhlasit s realistou. Vzdělávat politiky a novináře si nedovedu představit. Můžeme na ně tlačit, ale to musíme mít nějakou váhu.

Máme jednu výhodu. Vlastníci bytů jsou i novináři a poslanci. A je na nás, abychom je přesvědčili, že je to i v jejich zájmu.

TN, sdružení SVJ neřeší nic, než své vlastní zájmy. A ty zájmy jsou velmi často protichůdné od zájmů vlastníků. A velmi často není v zájmu SVJ mít informované vlastníky. Je mnohem jednodušší velet neznalým ovečkám. Na rozdíl od toho vlastník má zájem, aby SVJ fungovalo, protože je to v jeho zájmu. .

Určitě znáte směr zvaný objektivismus. V obou případech jde o racionální sledování vlastního zájmu. Právnická osoba SVJ má své zájmy a vlastník také své.

Je to jenom na vlastnících, zda SVJ bude kopat za ně, nebo proti nim. Proto je nutné zaměřit se právě na ně. Ono to pak přes ně doputuje i k SVJ.

Magda

ps vůbec se tím nezříkám toho, že spolek bude ingerovat na všechny strany (včetně poslanců a novinářů), ale musí se postupně (a dostanete to za úkol Vy :-))

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.