Vložil Magda3 (bez ověření), 6. Leden 2017 - 15:20

Je zcela jedno, kolik za to kdo dostane. Blbec zůstane blbcem, ať má zaplaceno, či nikoli.

Řeknu Vám, v čem je problém. Problém je, pokud členové výboru mají pocit, že mohou vše a že jsou kápové. Kolik peněz takový člen výboru má mít, aby chápal, že nerozhoduje pouze o svém majetku, ale majetku společném. Opravdu si myslíte, že se členové výboru zaobírají správou domu na plný úvazek. Představte si 3člený výbor a 480 hodin práce na domě každý měsíc.

Pokud výbor chce něco opravovat, včem je problém, aby tyto opravy rok dopředu avizoval na shromáždění a nechal si je schválit? Kolik času mu to zabere navíc, oproti tomu, když se na vlastníky vykašle.

A jaký je problém v tom, uznat chybu, když někdo reklamuje a vyúčtování předělat?

A kolik času by Vás stálo, rozeslat mejlem nabídky na opravy, aby je vlastníci měli před shromážděním? Tedy pokud nějaké nabídky existují.

Všechny ty žvásty o chudácích ve výboru nejsou o chudácích, ale o neschopných a všehoschopných lidech. Navíc neslušných, arogantních a nekompetentních. A těch bude bohužel vždy většina.

Dělala jsem předsedu výboru 10 let. Zabralo mi to cca 10 hodin měsíčně. Někdy víc, někdy méně. Plat nic moc, ale starala jsem se o svůj majetek. Víc mi vadilo, že to lidi nezajímá. Snažila jsem se je do toho naopak vtáhnout. Kdokoli přišel s nějakým návrhem, měl prostor. Pokud někdo měl dodavatele zařadili jsme ho do výběrového řízení. Když se kupovala nová vrata, jeden z členů výboru udělal nabídku 4 firem, posoudil jí a celé to rozeslal vlastníkům (samozřejmě se svým doporučením), aby si vlastníci mohli odsouhlasit dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Nikdo se na shromáždění nehádal. Pokud se něco schválilo, tak se to provedlo. Pokud ne, tak se nic nedělalo.

Na tom pane vn není nic přeborného. Nemusíte na to být ani právník, ani managerem.

Ale to se obávám moc lidem do krámu hodit nebude, že?

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.