Vložil Magda3 (bez ověření), 6. Leden 2017 - 7:59

Tak to jste pochopil špatně. Pokud by VS dovodil, že nejsem přehlasovaný vlastník a tudíž nejsem aktivně legitimovaná k podání žaloby, pak by žalobu zamítl sám. Soud pouze vrátil věc zpět, aby proběhlo dokazování.

Jenom doufám, že nebudu muset jít až k US, aby soudy pochopily, že pokud vlastník odejde z hlasování, aby snížil kvorum (i když důvod je vlastně jedno) je přehlasovaným vlastníkem. To bychom opravdu byli v Kocourkově.

Rozsudek Nejvyššího soudu 22 Cdo 1423/2009, ze dne 25.5.2011 „Podle názoru dovolacího soudu nelze možnost napadnout rozhodnutí shromáždění vlastníků v důležité záležitosti přehlasovaným vlastníkem jednotky návrhem u soudu ve smyslu § 11 odst. 3 věta třetí ZVB vykládat tak, že toto právo má pouze vlastník jednotky, který byl při hlasování shromáždění vlastníků jednotek přítomen. Dovolací soud se v této souvislosti přiklání k názoru, podle kterého z možnosti podat návrh na přezkum rozhodnutí v důležité záležitosti není bez dalšího vyloučen vlastník jednotky, který se hlasování nezúčastnil a s rozhodnutím nesouhlasí.

Ale možné je všechno, možná jsem tím odchodem hlasovala PRO :-).

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.