Vložil Korky0202, 11. Leden 2017 - 18:08

Dobrý den,

začnu trochu zeširoka. Jako vlastník jste povinen odvádět příspěvky, které si schválíte na shromáždění. A teď přichází ta důležitá informace – je jedno, jak se tato hromádka peněz bude jmenovat.

Někdo tomu může říkat fond oprav, někdo tomu může říkat dlouhodobé zálohy na opravy, někdo to může na shromáždění v usnesení nazvat fond č. 1, fond A.

Důležité je vědět, jakým způsobem se určuje částka, která připadne na daného vlastníka a zda existuje povědomí o tom, k čemu jsou dané příspěvky určeny.

V případě soudního sporu má soud v občanskoprávní rovině povinnost nalézt ustanovení zákona, které ospravedlní platnost daného usnesení. Případná úloha žalobce je tedy ztížena tím, že má povinnost prokázat, že je usnesení mimo zákonný rámec. Použití výrazů, které nejsou uvedeny v zákoně či jiném předpise, neznamená, že Soud nebude hledat jiný výraz, který bude odpovídat tomu, čeho nejspíše mělo být Usnesením dosaženo.

Usnesení tohoto typu je závazné pro všechny vlastníky bez výjimky, protože jste členem Společenství z titulu vlastnictví bytové jednotky. Je nutné si uvědomit, že v případě Vašeho úmrtí se SVJ těchto peněz nedomůže. Určitě se toto nezakládá na pravdě.

Neplacením schváleného příspěvku na požadovaný účet se vlastník stává neplatičem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.