Vložil TV (bez ověření), 6. Leden 2017 - 12:24

Placení dlouhodobých záloh (nikoliv FO) je povinné stejně jako záloh za cokoliv jiného. Musejí ovšem být splněny tyto podmínky:

  1. Shromáždění musí schválit dlouhodobý plán oprav (to proto, že musí být jasný DŮVOD=účel, proč se záloha vybírá). Není-li, pak žalobu pro neplacení SVJ prohraje.
  2. Shromáždění schválí výši zálohy, obvykle v Kč/m2. To proto, aby byla jasná výše předpisu záloh na další kalendářní rok. Není-li, pak nelze zálohu předesat a tudíž neplacení vymáhat

Jako předseda výboru SVJ jsme již 1 žalobu úspěšně vyhráli právě díky těmto zásadám. Skončilo to exekucí a teprve pak se dlužník probudil.

P.S. zálohy se nevyúčtovávají, jsou to prostředky určené na opravy společných částí domu, nesleduje se proto, kdo kolik „si za léta“ naspořil apod. to jsou BLUDY plynoucí z nepochopení. Stejně jako „já budu platit jen půlku a až se něco porouchá, tak doplatím tu druhou..“ ⇒ BLBOST Když někdo neplatí, hned výzva, pak druhá a nakonec ta předžalobní. Když ani to nezabere, tak žaloba včetně sankcí a nákladů a následně exekuce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.