Vložil Magda3 (bez ověření), 25. Listopad 2016 - 19:06

Vy jste vedle, jak ta jedle.

Něco vám tedy prozradím. Třeba vás to uklidní. Ono to vypadá. Garsonka v Praze – 1.000,–Kč za noc i dvojnásobek. Ve skutečnosti, když započítáte tu prádelnu a úklizečku, tak to zase takové terno není. Například můj byt je v průměru obsazen 18 dní v měsíci. Odečtěte od toho náklady a jste na něco málo víc, než klasický nájem. Ovšem s tím, že máte kompletně zařízený byt, měníte žárovky atd.

Zvažuji velmi, zda u toho zůstat. Ale má to své výhody. Především v tom, že nemáte vybydlený byt a nehrozí vám, že nebudete mít v bytě neplatiče, nebo někoho, kdo dělá nepořádek. A to nejenom v bytě.

Může se stát, že přijede nějaký hulvát. Mně se to ještě za 2 roky nestalo. Ale ten hulvát odjede a já mu dám veřejné hodnocení. Už se neubytuje. Ale když pronajemte dlouhodobě byt hulvátům, tak je z toho bytu nedostanete. Stejně tak budete mít smůlu, když byt někdo prodá problémovým lidem.

Chovat blbě se může nájemce krátkodobý i dlouhodobý, pronajímatel i vlastník. Vetšina cestovatelů, kteří jezdí na privát jsou slušní lidé.

Krátkodobé pronájmy tak vůbec nemusí být špatná volba pro sousedy. Jde jenom o předsudek. A ještě je tu ta závist.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.