Vložil HajdyHou (bez ověření), 14. Říjen 2016 - 1:28

„…jak s tím naložit a kam se obrátit…“

Správně, „naložit“ se nyní, poté co jste bez odporu a bez otázek, slabomyslným postojem „…přeci nebudu ihned za prudiče a nejprve se budu seznamovat…“ začal platit na neurčitý účel, můžete třeba do lihu. Seznamovat jste se měl a MUSíTE před koupí (už jen proto, že podle výkladů soudních věštců a dle návrhu poslanců k novele NOZ, na Vás přešly či přejdou VEŠKERÉ dluhy jak zcizitele, tak na Vás ex-lege již přešly dluhy SVJ v rovině ručitelství).

Obrátit se musíte samozřejmě na statutárního orgána:SVJ. S tím komunikujte až do doby kdy s vlastními návrhy předstoupíte před rozlícený-dav, který se na ±2hod minimálně 1× ročně nazývá „Shromáždění vlastníků“ a měl by Váš návrh odmítnout nebo schválit. Většinou ho ani neprojedná, protože IQ-shromážděného-davu se pohybuje někde okolo bodu mrazu.

Obrátit se dále musíte na své znalosti a vědomosti či osoby známé, mající základní finanční vzdělání pro posouzení toho (účetní výstupy, listiny, …cokoli), co Vám v písemné podobě poskytne SVJ (logicky o to samozřejmě musíte prokazatelně zažádat). Začne tím, Váš zřejmě dlouholetý boj s větrnými mlýny: prvním balvanem v cestě bude získání od SVJ účetních dokumentů. Dalším mega-balvanem bude politikaření tzn. přesvědčování „ovcí“ (to je název pro vlastníky, většinou nájemníky bývalé a podle jejich chování i budoucí; zároveň jde o název pro dlužníka (ručitele) věřitelů, kteří Vašemu SVJ něco (většinou peníze ':) ) půjčili), že se mají stejně jako Vy zajímat o chod SVJ a vyžadovat a VYMÁHAT relevantní informace.

Zatím zde na PortalSVJ funguje hledání: tedy hledejte heslo „fond oprav“. Hledejte co to je (tzn. že že Vy nic takového platit nemáte; a samozřejmě nejen to…), a hledejte PRAVÝ !! význam názvů a slov.


Pokud byste se opravdu domníval, že zde máme nějaké „policejní pravomoci“ případně, že Vám poradíme kde můžete najít „komando“, které chce a může vtrhnout k vašemu správci případně prohledat byt osob sedících ve Vašem statutárním orgánu a sebrat mu/jim účetnictví a hledat v něm nebo jinde pod matrací Vašich 350.000, pak by to byl příznak nemoci a musel byste vyhledat lékaře.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.